Milyen papírokat használunk az esküvői meghívók készítésekor?

Létrehozva: 2023. március 17.

Ha teljesen ismeretlen számotokra az esküvői meghívók világa, és ebből adódóan a papír fajták, akkor sem kell aggódnotok! Ebben a bejegyzésben összefoglaljuk számotokra, milyen típusú papírok közül választhattok nálunk, illetve milyenekből készülnek a repertoárunk termékei. Természetesen nem csak esküvői meghívó, ültetőkártya vagy egyéb esküvői papír kiegészítő, hanem keresztszülő felkérő, keresztelő meghívó, vagy szülinapi és gyerek zsúr meghívó is rendelhető nálunk az exkluzív alapanyagokból.

Nagyon fontos!  Az esküvői meghívók világában számos különböző papírtípus áll rendelkezésünkre, melyek mindegyike más és más hangulatot fog kölcsönözni a meghívónak.

1. Vízfesték varázs -rusztikus művész stílus: Az egyik leggyakrabban használt papír az akvarell textúrás művész karton papír. Ezen  érvényesülnek a legjobban a kézzel készített vízfesték hatású rajzok, grafikák.

2. A papírszínek tekintetében  a fehér bizonyos árnyalatai: hófehér, natúr fehér és elefántcsont színek közül is válogathatunk. A fehér papírok között árnyalatnyi különbségeket fedezhetünk fel.  

3.  A nagy virágos, látványos erőteljes színű grafikáink általában mindegyik háttérszínen jól mutatnak, de egy erős sötét lila rózsa minta meghívón pl. inkább a fehér, vagy inkább ekrü papíron mutat szenzációsan. Viszont volt már rá példa, hogy rózsaszín vagy barack kartonra nyomtattuk. 

4. A legeslegnépszerűbb alapanyagunk a gyöngyházfényű, selymesen csillogó papír, elegáns meghívókhoz ő a legjobb választás.  Egyértelműen luxushatású és különleges megjelenést kölcsönöz termékeinknek, így ajánljuk ezt a típusú a fényesebb papírt minden romantikus, elegáns, luxus meghívónkhoz.

5. Gyöngyházfényű színes és metál kartonok is csodás hatást keltenek. Ha megnézitek a kínálatot, az arany, óarany és ezüst meghívóinkon igazán szembe tűnők ezek a kartonok, illetve jól mutatnak köszönetajándék dobozkáinkon, hiszen az ünnepi asztalon egy színes kis csillogó ajándékdoboz gyönyörű látványt nyújt. 


6.Egyedi és vintage hangulatú meghívóink közt a kínálatunkban a kraft papír is megjelenik, amely természetes natúrbarna színű és durvább textúrájú karton típus. A kraft nagyszerű választás lehet, ha egy természetesebb és rusztikus kinézetet szeretnénk kölcsönözni, például levendulás vidéki esküvőre készített natúr meghívó esetében szuper választás. Nagyon jól mutat kreatív hajtogatású termékeinken, vagy dísztokos kivitelezésű meghívókon, felkérőkön. 

7. Pauszpapír, az áttetsző csoda! Biztosan láttatok már pausz tekercs meghívókat, melyek opálosan áttetsző, a fény felé fordítva jeges üveg hatást keltő hatással bírnak. Tekercses meghívóink vagy virágos kártyás megívóink borítása is ezzel az alapanyaggal készül. Érzékeny papír, érdemes tiszta kézzel hozzá nyúlni ugyanis a zsíros ujjlenyomat azonnal foltot hagy rajta. 

8. Szeretjük használni és bátran ajánljuk a tortacsipke papírt, mint kiegészítő díszítő borító elemet, ami nem más mint egy cseppnyi nosztalgia! Vissza vezet bennünket a múltszázadi kávézók romantikus világába, ahol úrihölgyek és urak mulatták romantikus óráikat és szövődtek szerelmek és házassági ígéretek egy sütemény és illatos kávé mellet.